Fredag 20 Oktober 2023
kl. 19:00
Hemne samfunnshus

Teaterforestilling: Legenden om Jakob

Bli med på en reise for å bli kjent med med Legenden Jakob, i teaterforestillingen av og med Pål Hasselvold i samfunnshuset nå på fredag.

"LEGENDEN OM JAKOB

«Vårherre får dømme han, men når en har vært Høvedtsmann på sin egen frie båt i over et halvt århundre, så får man på en måte sin egen røde vimpel i mastetoppen. Selv om man kanskje er en simpel fisker.»

Vi har alle har lest bøker, sett bilder og hørt fortellinger fra livet langs den lange kysten vår. Vi har sett krokryggede menn som biter i seg kulda mens de segler over det skummende grå havet med ett mål, og en tanke i det gitte øyeblikk - i år blir et godt år.

Kystkulturen vår gjelder ikke bare noen få - den gjelder oss alle!
Gjennom monologforestillingen «Legenden om Jakob» vil publikum bli tatt med inn i et univers på grensen mellom havet og døden. Med frostdekte seil følger vi Jakob Aasan, som tar oss tilbake til en tid der liv ble skapt ut av iskalde steinhender og et bankene hjerte for samfunnet og menneske rundt.
Forestillingen ønsker å gjenopprette minnene og viktigheten av kystkulturarven, og livet langs vår opprinnelige riksvei 1.
For det er viktig og ikke glemme hvor vi kommer fra, og hvem som la grunnlaget for livet vi lever i dag. 

En ting er i hvert fall sikkert – Man kan segle og segle, men man segler aldri fra seg sjøl. 


Av og med Pål Hasselvold 

Basert på boken «Den siste viking», skrevet av Johan Bojer."

Billetter kjøper du her!

Fre 20.10.2023
19:00
Hemne samfunnshus
Del på

Sosiale media

2024 © iHeim