Offentligheten på iHeim

Etter avtale med Heim kommune vil nå prøve å få offentlige enheter og avdelinger mer tilgjengelig på iHeim. For å få til dette, trenger vi hjelp fra det offentlige.

Hvorfor på iHeim?

Vi har på iHeim.no fått til et veldig bra og oppdatert register over alle foreninger og bedrifter i Heim. Det ser ut til at innbyggerne kanskje ikke skiller så mye på om barnehagen / tannklinikken / skolen er kommunal, fylkeskommunal eller privat. I bedriftsregisteret forholder en seg til arbeidsplassene. Vi vet at det blir ekstra arbeid å legge inn på iHeim siden mye allerede står på egne nettsider. Men dette er det samme for alle i registeret og vi mener fordelene langt overstiger ulempene:

  • Det blir like lett å finne oppdatert informasjon om de offentlige enhetene som foreninger og private bedrifter
  • Alle oppføringer av foreninger, bedrifter og offentlige er satt opp likt som gjør det enklere for publikum
  • De kommunale enhetene vil ligge sammen med private bedrifter på steder, kart og aktuelle kategorier
  • De offentlige enhetene/avdelingene vil ha samme mulighet som foreninger/bedrifter til å legge ut oppføringer i kalenderen
  • Vi henter hver natt ned alle ledige stillinger fra NAV Arbeidsplassen og stillingene vil vises på enhetens side
  • Når også de offentlige enhetene blir med, får vi mer korrekt statistikk over antall ansatte i kommunen

Hvem skal ha egen oppføring?

Dette er noe vi må finne ut. Det kan være en enhet, en avdeling eller kanskje noe annet. Vi ønsker å forholde oss til det vi regner som arbeidsplasser. Så vi ønsker helt klart barnehager, skoler (også kulturskolen), bibliotek, sykehjem, legesenter og tannklinikker. Men også enheter som teknisk, sentraladministrasjonen og kanskje andre. Vi har lagt inn en del, så får vi jobbe videre med om noe skal slåes sammen eller legges til.

Noen har lokaler på flere geografiske plasser. Dette gjelder f.eks. bibliotek og legekontor. Her ønsker vi at lokalitetene skal legges inn som egne oppføringer hvis det er det publikum forholder seg til. F.eks. har vi tre bibliotek og det bør være tre oppføringer, selv om hvert bibliotek ikke er hverken avdeling eller enhet i kommunen.

Hva ønsker vi av informasjon?

Her er det vi ønsker av informasjon på oppføringene:

  • Navn: Et enkelt og entydig navn som gjerne brukes i dagligtale
  • Adresse, telefon, e-post, nettside, kontaktperson
  • Antall ansatte: Regn med de som har enheten som sin primære jobb
  • Et bilde som viser hus eller virksomhet samt logo
  • Plassering på kart: Vi ønsker at du zoomer så mye inn at du kan dra nålen til inngangsdøren
  • Org.nummer: Eget eller evt. nærmeste overordnede org.nr
  • En kort ingress/innledning på et par setninger
  • Gjerne litt mer tekst om hva enheten tilbyr

Hvordan oppdaterer du?

Hver oppføring har en kode og vi sender ut lenke på e-post. Denne lenken gir direkte tilgang til redigering og med mulighet for å administrere kalender. Det er ingen pålogging. Vi anbefaler at en f.eks. legger denne lenken i favoritter, så det er enkelt å gå dit når en vil justere noe. Bare del lenken med de du ønsker skal ha tilgang til å redigere på enheten. Ta kontakt hvis du ønsker ny kode for å stoppe de gamle lenkene.

Vi ønsker at alle er inne og bekrefter sine opplysninger en gang pr. år, og systemet vil automatisk sende påminnelser inntil det er ordnet.

Oversikt over enheter

Nedenfor ser du de offentlige enhetene som er lagt inn. Klikk for å hoppe til aktuell oppføring på iHeim. Alle oppføringer er markert med rødt i starten, men blir grønn når enheten er oppdatert/godkjent.

Helse og velvære

Opplevelser

Oppvekst

Tjenester og service

Spørsmål?

Send e-post til post@iheim.no hvis du har spørsmål.

Takk for at dere blir med på denne dugnaden.

Med vennlig hilsen
Arbeidsgruppen for iHeim

Sosiale media

2024 © iHeim