Bygg ei pepperkakerønne til lysfesten i Øragata 🏡

Når en pepperkakelandsby skal opp i Wesselgården, kan en likeså godt implementere Lys i gamle hus som en del av opplegget. Det mener Borghild Nekstad og Runa Tunheim passer utmerket!


Søndag 3. desember skal det tennes lys i både Øragata og i pepperkakelandsbyen i Wesselgården.  I forbindelse med rollen som pilotkommune i det treårige nasjonale prosjektet Lys i Gamle Hus, oppfordrer prosjektleder Runa Tunheim og Borghild Nekstad i Wesselgården til å la kreativiteten blomstre og lage noen litt annerledes pepperkakehus. 

- Vi oppfordrer til å bygge pepperkakerønner i stedet for pepperkakehus, og gjerne la deg inspirere av et hus du kjenner til i bygda. Det blir som å bygge et modellhus av din favoritt.  Det er jo litt artig å gjøre litt ut av at vi er pilotkommune, sier Runa, og oppfordrer samtidig til å gjøre som i fjor: sette et brannsikkert lys i et vindu på ei rønne du gjerne skulle sett bebodd, ta bilde og legge det ut på sosiale medier med #lysigamlehus og #lysigamlehusheim. 

De har til og med noe husmatching på gang, men det får vi høre mer om framover. Nå skal det bygges pepperkakehuslandsby i Wesselgården! 

Hver tirsdag og fredag har det i november vært åpent for alle å komme å bake pepperkakehus, lage julekort, brette julekurver og pynte julekuler. Nå begynner det allerede å fylles opp med flotte pepperkakehus, og håpet er enda flere – gjerne rønner og spøkelseshus til konkurransen.  

Vil du være med og skape julestemning i Wesselgården, men har dårlig tid?  Da kan du kjøpe pepperkakedeig på Lund Bakeri, eller på butikken. Åpningstider alle dager 7-16, lørdag 7 – 14.30.  

 - Vi oppfordrer alle barnehager, skoler, bestemødre og oldefedre til å lage artige artige pepperkakehus! Vi stiller med lys og setter opp byen, sier Borghild Nekstad, og legger til at det går an å levere hus både på frivilligsentralen og i Wesselgården i løpet av helga - der det er folk er det mottak.   

Søndag kl. 15 åpner Wesselgården dørene for pepperkakelandsbyen, som en del av Lysfest i Øragata. 


Lys i gamle hus - fakta

  • Det er kartlagt over 100 tomme hus i Heim, og kontakten med eiere er så vidt i gang. 
  • Det er bevilget 1,3 millioner til prosjektet fra Riksantikvaren så langt. 
  • Husbanken støøter prosjektet med 1 million kroner for å kunne gjøre en mulighetsstudie i hver kommune. 
  • Ruralis følgeforsker pilotprosjetet for å sikre en god fremtidig nasjonal satsning på Lys i Hus. 


Pepperkakelandsbyen begynner å ta form. 


-Det er kjerringa som har satt i gang dette, sier en pliktoppfyllende Kenneth Holm mens han surrer lyslenker rundt ei gran. “Kjerringa” er Ann-Mari Landmark Holm.  
Sosiale media

2024 © iHeim