Med ønske om ei god julefeiring

I år har nestekjærlighet stått i fokus i kommunen vår.

Enhver som tror at Heimværingen er lite raus og bryr seg mest om seg selv, tror feil. Når det ringes i bjeller for hjelp og bistand, står nemlig Heimværingen i fremste rekke for å trå til uansett når det måtte være. Det spiller ikke så stor rolle for hvem eller med hva, bare de kan hjelpe til. Det føles godt å trygt å være en del av en slik kommune. 

I 2022 har Heim tatt imot om lag 100 flyktninger fra et krigsherjet Ukraina. Flyktningtjenesten hos NAV har arbeidet utrettelig for å sørge for at alle disse har fått en god plass å bo, og for at det skal være tilstrekkelig med utstyr for å leve greit gjennom alle årstider i vår kommune. De ansatte ved NAV fortjener all heder og ære de kan få for det arbeidet som til nå er lagt ned. Spesielt når vi vet at denne jobben skal de fortsette med over nyttår, når nye 100 flyktninger skal bosettes. Klær og utstyr har blitt donert, nettopp for å ivareta våre nye naboer. Det er nestekjærlighet, og sånn skal det være. 

Også bygdas seniorer har fått med seg at vi har fått mange flyktninger i år. For da lageret begynte å fylles med forseggjort hjemmestrikk i høst, bestemte damene ved frivilligsentralens strikkekaffe ved helsesenteret på Kyrksæterøra seg for at dette skulle flyktningene få som julegaver. Rundt 50 gaver ble pakket inn med "til-/fra-lappe" fra strikkekaffen. I samarbeid med NAV skulle dette distribueres via Flyktningtjenesten. Men så ble dette bare starten, da. Etter en etterlysning fra Hemne Frivilligsentral om flere julegaver til utlevering til både flyktninger og andre som kanskje trenger litt ekstra, ramlet det inn i underkant av 1000 gaver  - fra folk i Heim, til folk i Heim. Det er nestekjærlighet, og sånn skal det være. 

Men så stopper det heller ikke der.... Sanitetsdamene på Kyrksæterøra har i flere år sørget for matposer til innbyggere som trenger litt ekstra før jul. Så også i år. Hele 58 matposer ble pakket, etter lister fra NAV og barnevern. Og så sørget saniteten for innkjøp av Lego-gaver til de minste. Også juleblomstene til bygdas seniorer ble pakket og levert før jul. Det er nestekjærlighet, og sånn skal det være. 

Også politikerne kom på banen på det som etter hvert fikk arbeidstittel "julegaveaksjon 2022". Formannskap og kommunestyre bevilget til sammen 150 000 kroner til de som har behov for litt ekstra til jul. Frivilligsentralene i Heim, i samarbeid med Helse og mestring, NAV og barnevern, fordelte pengene i form av gavekort. Også næringsliv og enkeltpersoner hev seg på aksjonen, og sørget for ekstra mange gavekort til våre sambygdinger. Og når en 12-åring kommer med 10 000 kroner for å "spe på" dugnaden, ja, da kommer tårene. Det er nestekjærlighet, og sånn skal det være! 

Vi går snart inn i et nytt utfordrende år, med flere som trenger bistand. Mange sliter økonomisk i tider med høy rente, svimlende bensinpriser og gedigne strømregninger - også her i lille Heim. Og slik vil det dessverre være i det nye året som kommer også. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre hverdagen litt bedre for de som sliter mest;. et ektefølt og forståelsesfullt nikk, et vennlig "hei", litt nabohjelp for at logistikken skal fungere, en vennetjeneste når det stormer som verst eller en god prat som setter bekymringene på pause. Litt er alltid bedre enn ingenting. 

Takk til alle som har bidratt til at flere slipper å grue seg til jul. Takk for din nestekjærlighet. 

Ha ei riktig fin julefeiring, og et godt nytt år! 

Hilsen oss,  iHeim ❤

Sosiale media

2023 © iHeim