Vi er sÄ utrolig heldige!

Da har sesongen startet for berlinerboller og skillingskak, og takk for det😍 Og vi i Heim er sĂ„ heldige Ă„ ha verdens beste bakeri - den pĂ„standen tĂžr vi komme med veldig ofte og veldig lenge!

De holder til i Kringleveien 7 pĂ„ KyrksĂŠterĂžra. Selvsagt holder de til i Kringleveien, verdens aller beste bakeri. Det gĂ„r "gjetord" om varene som produseres hos Lund Bakeri & Conditori. Bakeriet er faktisk en turistattraksjon i Heim - og det med rette. Vi som bor her er ikke uvillige til Ă„ stille i blindtest pĂ„ hvilket som helst produkt, og tror vi lett kan plukke ut hvilken kake, stor eller liten, som er laget av "vĂ„rt" bakeri. Det sitter i smaken. Den utrolig gode smaken som kommer fra Lund's. Og det kiler litt i magen, av flere grunner, nĂ„r bakeriet gĂ„r ut med at NÅ er berlinerbollene og skillingskaka kommet i disken. Vinteren blir faktisk mer utholdelig, og kortere, nĂ„r vi kan springe Ă„ kjĂžpe sesongens tradisjonelle fristelser. Vi formelig kjenner fĂžlelsen og lengselen nĂ„r sommeren nĂŠrmer seg og Lund's jordbĂŠrterte nĂŠrmer seg produksjon. Vi blir mer blidspente her i vĂ„rt hjĂžrne av verden av det. Vi takker, bukker, neier og tildels sikler - nĂ„ er berlinerbollene her!

Berlinerbolle; en bolle som stekes i smult, rulles i sukker eller melis og som er fylt med vaniljekrem eller syltetĂžy. Nam! Historien til berlinerbollen er ikke sĂ„ kjent, men i en artikkel i Avisa ST fra 2016 sier bakemester Harald Lund at det kanskje kan ha noe med at Berlin ble invadert av bakere i Ă„r 850. Uansett, her er de berlinerbollene den dag i dag, takket vĂŠre at nevnte mesterbaker selv var i Tyskland for Ă„ lĂŠre seg Ă„ lage godbitene. PĂ„ KyrksĂŠterĂžra starter de salget andre uke i januar, hvert Ă„r, selv om bollene normalt hĂžrer fastelavn til. SĂ„ da er vi dobbelt sĂ„ heldige da; berlinerboller og skillingskak -  litt tidlig og fra selveste Lund'sđŸ„°

Bon Appètit!

Kontakt

Sosiale media

2025 © iHeim