Vi er så utrolig heldige!

Da har sesongen startet for berlinerboller og skillingskak, og takk for det😍 Og vi i Heim er så heldige å ha verdens beste bakeri - den påstanden tør vi komme med veldig ofte og veldig lenge!

De holder til i Kringleveien 7 på Kyrksæterøra. Selvsagt holder de til i Kringleveien, verdens aller beste bakeri. Det går "gjetord" om varene som produseres hos Lund Bakeri & Conditori. Bakeriet er faktisk en turistattraksjon i Heim - og det med rette. Vi som bor her er ikke uvillige til å stille i blindtest på hvilket som helst produkt, og tror vi lett kan plukke ut hvilken kake, stor eller liten, som er laget av "vårt" bakeri. Det sitter i smaken. Den utrolig gode smaken som kommer fra Lund's. Og det kiler litt i magen, av flere grunner, når bakeriet går ut med at NÅ er berlinerbollene og skillingskaka kommet i disken. Vinteren blir faktisk mer utholdelig, og kortere, når vi kan springe å kjøpe sesongens tradisjonelle fristelser. Vi formelig kjenner følelsen og lengselen når sommeren nærmer seg og Lund's jordbærterte nærmer seg produksjon. Vi blir mer blidspente her i vårt hjørne av verden av det. Vi takker, bukker, neier og tildels sikler - nå er berlinerbollene her!

Berlinerbolle; en bolle som stekes i smult, rulles i sukker eller melis og som er fylt med vaniljekrem eller syltetøy. Nam! Historien til berlinerbollen er ikke så kjent, men i en artikkel i Avisa ST fra 2016 sier bakemester Harald Lund at det kanskje kan ha noe med at Berlin ble invadert av bakere i år 850. Uansett, her er de berlinerbollene den dag i dag, takket være at nevnte mesterbaker selv var i Tyskland for å lære seg å lage godbitene. På Kyrksæterøra starter de salget andre uke i januar, hvert år, selv om bollene normalt hører fastelavn til. Så da er vi dobbelt så heldige da; berlinerboller og skillingskak -  litt tidlig og fra selveste Lund's🥰

Bon Appètit!

Sosiale media

2024 © iHeim